Bel nu voor advies of een afspraak
078-6314253

Rosacea behandeling

Rosacea in een huidaandoening die gekenmerkt wordt door verwijding van de oppervlakkige bloedvaatjes en de dieper gelegen bloedvaten (dit veroorzaakt een algehele roodheid). Daarnaast zijn er ook vaak papels (bultjes) en pustels (puistjes).

Rosacea wordt beinvloed door uitwendige factoren, zoals warmte, zonlicht, pittige spijzen, alchohol, koffie en sommige geneesmiddelen. Ook interne factoren, zoals hormonen (menopauze) en de darmconditie spelen een belangrijke rol. Vaak heeft rosacea te maken met een voedselintolerantie of voedsel allergie. De oorzaak van rosacea is niet bekend. Waarschijnlijk heeft de aandoening te maken met een ontregeling van het immuunsysteem.

Doordat het bloed is ingedikt met afvalstoffen is er in verhouding minder zuurstof. Om dit te corrigeren maakt het lichaam meer rode bloedcellen aan en worden de bloedvaten plaatselijk dikker.

Doordat de huid een slechtere barriere functie heeft, ontstaat er een infiltratie van ontstekingsbevorderen cellen, vaak gestimuleerd door overmatig uv licht en/of parasieten (dermodex mijt). Hierdoor komt een verhoogde productie van immuuncellen opgang en dit geeft een onstekingsreactie.

Artsen schrijven derhalve anti-bioticakuren uit, zowel lokaal als systemisch (inwendig). Maar zodra er gestopt wordt met de kuur komt de rosacea weer terug. Bovendien zijn langdurige anti-bioticakuren belastend voor het immuunsysteem.

Daarom ben ik enthousiast dat ik mensen met rosacea een gezond alternatief kan bieden in de vorm van nutricosmetics (voedingssuplementen)van het merk LAVIESAGE.

Skin defense is een uiterst krachtig voedingssuplement om langdurige huidontstekingen tot rust te brengen. Ongecontroleerde vaatgroei wordt geremd en boviendien ondersteunt het de werking van de lever en nieren.

Skin secure zorgt voor verbetering in de vetbalans, zodat je minder ontstekingsgevoelig wordt en bevat een hoge anti-oxidantencapaciteit.

Daarnaast wordt beweging aanbevolen. Vermijd te heet eten, koffie, alcohol, sambal en neem veel groente en fruit. In de salon is een behandeling met marmatrix verzachtend.

Actie van de maand


In de maand april:

Speciale lenteboost behandeling in de salon voor dezelfde prijs!