Bel nu voor advies of een afspraak
078-6314253

Couperose / bloedblaasjes verwijderen

Couperose is een blijvende verwijding van de kleinste bloedvaatjes, de haarvaten. Het uit zich door fijne rode netwerken van adertjes, met name op neus wangen en kin.

Oorzaken van buitenaf:
Door schommeling in temperatuur zetten de bloedvaatjes zich uit of krimpen juist om de lichaamstemperatuur te reguleren. Vooral gevoelige, dunne en droge huidjes zijn hier gevoelig voor.

Oorzaken van binnenuit:
Veelvuldig blozen, hormonaal door opvliegers, pittig gekruid voedsel, alchohol, maar ook door roken. Dit laatste veroorzaakt zuurstofgebrek waardoor het lichaam zich genoodzaakt ziet meer bloedvaatjes aan te maken om de huid toch van zuurstof te kunnen voorzien.

In de salon is de voornaamste behandeling met behulp van het bioskin-smoothing apparaat de bloedvaatjes te coaguleren (= dicht te schroeien). Om verdere couperose te voorkomen kunnen de bloedvaatjes worden versterkt door bindweefselmassage.

Om de huid te kalmeren kan in de salon gewerkt worden met verzachtende maskers en ampullen. Voor thuis zijn er verschillende cosmeceuticals en nutriceuticals om dit te ondersteunen.

Actie van de maand


In de maand april:

Speciale lenteboost behandeling in de salon voor dezelfde prijs!